Blijf goed zichtbaar met gele veiligheidshesjes

In situaties die om extra zichtbaarheid vragen tijdens werk of vrije tijd zijn reflecterende gele veiligheidshesjes eigenlijk onmisbaar, tijdens een ritje op de motor bijvoorbeeld, of bij het beoefenen van buitensporten in het donker of bij autopech. Voor kinderen zijn er speciale gele reflecterende  kinderhesjes of overgooiers. Gele veiligheidshesjes met lichtgevende RWS-striping zijn ook een goed alternatief voor RWS werkjassen voor werkzaamheden aan het spoor. 

11 artikelen gevonden
Sorteer op Productnaam |Prijs
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

M-Wear 0177 Verkeersvest RWS ..

€ 4,21 excl. BTW
€ 5,09 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

M-Wear 0175 Verkeersvest RWS ..

€ 4,21 excl. BTW
€ 5,09 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Veiligheidsvest 4850 RWS

€ 4,99 excl. BTW
€ 6,04 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

453010 Kinder Veiligheidsvest..

€ 5,40 excl. BTW
€ 6,53 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 8,01 excl. BTW
€ 9,69 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp 453006 Veiligheidsves..

€ 16,35 excl. BTW
€ 19,79 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 • Antistatisch
 • Bescherming tegen hitte en vlammen

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 21,73 excl. BTW
€ 26,29 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 • Bescherming tegen hitte en vlammen

453007 Veiligheidsvest RWS Vl..

€ 15,13 excl. BTW
€ 18,31 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest 45300..

€ 5,85 excl. BTW
€ 7,08 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid
 

453009 Veiligheidsvest RWS me..

€ 8,14 excl. BTW
€ 9,84 incl. BTW
Overlay
 • Hoge zichtbaarheid

Tricorp Veiligheidsvest RWS 4..

€ 8,01 excl. BTW
€ 9,69 incl. BTW

Europese normeringen voor reflecterende hesjes

De fluorescerende stof en lichtgevende striping van de meeste oranje en gele reflecterende hesjes in deze webshop zijn genormeerd volgens Europese normering voor zichtbaarheid EN471, EN ISO 20471 of de Rijkswaterstaat normering (RWS). De anders gekleurde veiligheidshesjes voldoen niet allemaal aan de Europese normeringen.

Uitleg norm EN471 verhoogde zichtbaarheid

De EN471 legt de vereisten vast voor kleding ‘ die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht (belichting door koplampen van auto's en vrachtauto's)’.

Bij gele veiligheidshesjes die voldoen aan norm EN 471 staat als symbool het veiligheidsvestje. Naast dit symbool staan vaak de waarden X en Y. De bovenste waarde (X) kan klasse 1 tot 3 zijn. Klasse 1 is het minst zichtbaar en klasse 3 het meest.

De onderste waarde (Y) geeft de kwaliteit van het reflectieband aan. Dit kan waarde 1 of 2 zijn.  Waarde 2 reflecteert het beste.

Overige eisen norm EN 471voor gele veiligheidshesjes

1.    Alleen kleurechte oranje, gele en rode veiligheidshesjes vallen onder de EN471 normering. De kleurcoördinaten en de luminantiefactor moeten voor en na belichting binnen bepaalde grenzen vallen.

2.    Alleen als de reflecterende banden volgens voorschrift op de oranje veiligheidshesjes zijn aangebracht, tellen ze mee in de oppervlakteberekening.

3.    Het verschil in oppervlakte tussen voor en achterzijde mag maximaal 40% tot 60% zijn.

4.     Het reflectieband op de oranje veiligheidshesjes moet 50 mm breed zijn en de ruimte tussen twee reflectiebanden moet minstens 50 mm zijn. Bovendien moet de afstand van ‘het einde’ van het veiligheidshesje tot de reflectieband minstens 50 mm zijn.

5.     Onderbreking in de band van retroreflectiemateriaal mag niet meer zijn dan 100 mm in iedere band rond het lichaam.

Vernieuwde EN ISO 20471 voor gele veiligheidshesjes

In de vernieuwde EN ISO 20471 worden ook de invloeden van het gebruik van de veiligheidshesjes meegewogen in de goedkeuringscriteria. Dit is een duidelijke verbetering ten opzichte de EN 471 en aangezien enkel de hoogste klasse van reflectie is toegestaan, vervalt de waarde y in EN ISO 20471. Het cijfer naast het hesje-pictogram geeft aan in welke klasse het artikel valt. Dit kan waarde 1, 2 of 3 zijn. Gele veiligheidshesjes met waarde 3 bevatten de hoogste hoeveelheid fluodoek en reflectieband. De overige eisen zijn hetzelfde als bij norm E471.

Richtlijn van Rijkswaterstaat (RWS-eisen) voor gele veiligheidshesjes

Niet ieder geel veiligheidshesje dat aan de EN 471 normering voldoet, voldoet ook aan de RWS-normering. Sinds 1995 hanteert de Rijkswaterstaat aanvullende richtlijnen en specificaties voor oranje veiligheidshesjes bij werkzaamheden aan de weg. Deze aanvullende richtlijnen en specificaties gaan met name om de plaats van de reflecterende strepen en het aantal strepen:

 • De reflecterende strepen moeten de vorm van een Romeinse II hebben, waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. De strepen vormen zo in feite de letter H. Bij (gele) EN 471 veiligheidshesjes ontbreekt de verticale verbinding tussen de twee horizontale reflectiestrepen.
 • RWS veiligheidshesjes mogen niet tweekleurig zijn.
 • Bij wegwerkzaamheden moeten de veiligheidshesjes effen oranje of effen rood zijn.
 • Bij werkzaamheden aan het spoor moeten gele veiligheidshesjes gedragen worden

Gele veiligheidshesjes van polyester makkelijk schoon te houden

Gele veiligheidshesjes zijn makkelijk schoon te houden omdat je veiligheidshesjes altijd over je eigen kleding heen draagt én omdat ze gemaakt zijn van lichtgewicht polyester. Polyester is schimmelwerend en ademend.

Ook reflecterende gele veiligheidshesjes voor kinderen

Met gele veiligheidshesjes  zijn ook kinderen gegarandeerd beter zichtbaar voor u en hun omgeving. Gele ‘One size fits all’ reflecterende kinderhesjes zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, voor de overige modellen kinderveiligheidshesjes geldt: maat S is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar en maat M voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar ook de reguliere kledingmaten komen wel voor. Kijk in de webshop bij het artikel van uw voorkeur welke maten beschikbaar zijn.

Bedrukken van gele veiligheidshesjes

Gele veiligheidshesjes kunt u ook laten bedrukken met een logo, afbeelding en/of unieke tekst. Dit is al mogelijk vanaf 1 stuks in 1 kleur!

De meest gebruikte methodes voor het bedrukken van gele veiligheidshesjes zijn transferdruk en plotbedrukking.

Een plotbedrukking wordt vaak gebruikt voor kleine aantallen. Er wordt een plotje tekst uit drukfolie gesneden dat later met onze pers op het gele reflecterende veiligheidshesje wordt bevestigd. U heeft al een plotbedrukking van in één kleur voor € 8,-- excl. BTW.

Trransferdruk is al mogelijk vanaf 50 stuks. De prijs van 50 transfers in één kleur tot 25 cm² is slechts  € 1,98 excl. BTW.

Bestellen van uw gele veiligheidshesjes met of zonder bedrukking

Bestel uw gele veiligheidshesjes eenvoudig in de webshop van Unishore Bedrijfskleding of kom naar de showroom aan de Handelsweg 6 in Den Helder. Bij bestelling kunt u ook gelijk de bedrukking bestellen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met ons via de chat, mail, het contactformulier of telefoon op tel. 0223-661300.

Hoe bedrukking bestellen?

Het bestellen van bedrukking voor uw kleding gaat als volgt:

Alleen tekst in zwart of wit

Gekleurde tekst of een afbeelding (logo)

Wilt u gekleurde tekst, afbeelding of bedrijfslogo laten drukken, neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel direct:

Wij maken gebruik van plotbedrukkingtransferbedrukking en zeefdruk. Elke drukvorm heeft haar eigen voordelen en eigenschappen. Lees hier meer informatie over de tarieven en eigenschappen van de verschillende drukvormen.

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

 • Persoonlijke- en snelle service
 • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
 • Mogelijkheid achteraf betalen
 • Uitgebreid assortiment
 • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

408 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden