Winkelwagen
Offerte(s)

Werkkleding normering

EN 342 : Kleding voor bescherming tegen koudeEN 342 : Bescherming tegen kou

Werkkleding met deze norm voldoet aan de vereisten voor bescherming tegen koude omstandigheden. In deze norm zijn vereisten en testmethoden vastgelegd voor kledingstukken en kledingensembles (overall of tweedelig pak) voor bescherming tegen een koude omgeving, gekenmerkt door een combinatie van vochtigheid, wind en een luchttemperatuur lager dan -5 °C.

Meer over normering EN 342


EN 14058: Werkkleding voor koele omgevingEN 14058: Werkkleding voor koele omgeving

De EN 14058 norm legt vereisten en testmethoden vast voor kledingstukken voor bescherming tegen koele omstandigheden. er wordt getest bij koude op de prestaties van thermische weerstand, luchtdoorlatendheid, de weerstand aan het doordringen van water en voortkomende thermische isolatie. Deze standaard is bedoeld voor omgevingen met temperaturen hoger dan -5°C.

Meer over normering 14058


EN 343 : Kleding voor bescherming tegen regenEN 343 : Bescherming tegen regen

Werkkleding die aan deze norm voldoet, biedt u bescherming tegen regen volgens bepaalde vereisten. Deze norm legt de eisen en testmethoden vast voor materialen en naden van kleding die beschermt tegen neerslag (regen, sneeuw), mist en de vochtigheid van de grond.

Meer over normering EN 343


EN ISO 20471: hoge zichtbaarheid / High visibilityEN ISO 20471: hoge zichtbaarheid (High vis)

Voldoet uw werkkleding aan deze norm, dan voldoet het aan de vereisten voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken. Dit om u meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht.

Meer informatie over normering EN ISO 20471


EN 1149 : Kleding voor bescherming tegen elektrostatische eigenschappenEN 1149 : Bescherming tegen elektrostatische eigenschappen

Werkkleding met deze normering voldoet aan de vereisten van elektrisch geleidende kleding en is onderdeel van een totaal geaard systeem (o.a. in combinatie met geleidend schoeisel). De kleding voorkomt het ontstaan van vonken, hierdoor worden ook explosies voorkomen. Deze kleding mag niet gebruikt worden in met zuurstof verrijkte omgevingen en beschermt ook niet tegen netspanning. Kleding die voldoet aan de norm EN1149, wordt vaak toegepast bij bedrijven die aan de ATEX-richtlijn dienen te voldoen.

Meer informatie over normering EN 1149


EN-ISO 11611 : Beschermende kleding voor gebruik bij lassen en verwante processen (wereldwijde normering voor EN470)EN ISO 11611 : Bescherming voor gebruik bij lassen en verwante processen (wereldwijde normering voor EN470)

Werkkleding met deze normering biedt bescherming tegen hitte en vlammen. De EN ISO 11611 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de standaardvereisten voor lasserskleding. De kleding kan bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en biedt bescherming tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden.

Meer informatie over normering EN ISO 11611


EN-ISO 11612 : Kleding voor bescherming tegen hitte en vlammen (wereldwijde normering voor EN531)EN ISO 11612 : Bescherming tegen hitte en vlammen (wereldwijde normering voor EN531)

Werkkleding met deze normering biedt bescherming tegen hitte en vlammen. De EN ISO 11612 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor beschermkleding van vaklui die blootgesteld worden aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlui. De gebruiker wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte.

Meer informatie over normering EN ISO 11612


EN ISO 14116: Beschermende kleding met beperkte vlamverspreidingEN ISO 14116: Beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding

EN ISO 14116 is bedoeld voor veiligheidskleding, materialen en materiaalsamenstellingen met beperkte vlamverspreiding. Veiligheidskleding die gecertificeerd is volgens EN ISO 14116 beschermt de gebruiker tegen kortdurend, toevallig contact met hitte of vonken. Bij langdurigere blootstelling aan hitte moet aanvullende bescherming worden gebruikt. Werkkleding die gecertificeerd is volgens EN ISO 14116 verlaagt de kans dat werkkleding in brand vliegt en zo een veiligheidsrisico vormt voor de gebruiker. EN ISO 14116 vervangt de oudere norm EN 533.

Meer informatie over EN ISO 14116


EN 13034 : Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliënEN 13034 : Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën

De EN 13034 norm houdt in dat de kleding voldoet aan de vereisten voor kleding die beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen. Veiligheidskleding met deze certificering is geschikt voor gebruik in omgevingen waar het risico bestaat dat u wordt blootgesteld aan spatten van kleine hoeveelheden chemicaliën, maar waarvoor een volledige lichaamsbescherming niet vereist is. Veiligheidskleding met de EN 13034-certificering is zo ontworpen dat de naden voorkomen dat er vloeistoffen en chemicaliën door de kleding heen binnendringen.

Meer informatie over normering EN 13034


IEC 61482: Beschermende kleding tegen de thermische effecten van een elektrische vlamboogIEC 61482: Bescherming tegen de thermische effecten van een elektrische vlamboog

De Europese normering EN-IEC 61482-1-2 kent twee beschermingsklassen voor het aangeven van de mate van bescherming tegen de thermische gevaren van een vlamboog. In een boxtest wordt een pop met sensoren geplaatst voor het veroorzaken van een explosie. De explosie richt zich op de veiligheidskleding om vervolgens te beoordelen hoeveel hitte door de kleding komt en of het kledingstuk beschadigd raakt als gevolg van de explosie. Zowel het doek als het gehele kledingstuk worden getest. De gebruiker dient de kleding wel uit kunnen doen na blootstelling aan een vlamboog, dus wordt gekeken of bijvoorbeeld de ritsen en knopen werken zoals zou moeten. De kleding kan klasse 1 gecertificeerd worden wanneer deze de box-test doorstaat bij een vlamboog als gevolg van kortsluiting bij 4 kA/500 ms. Klasse 1 kan al gehaald worden met een stof die uit één laag bestaat. Klasse 2 wordt toegekend als de kleding dezelfde test doorstaat bij een vlamboog die ontstaat door kortsluiting bij 7 kA/500 ms. Er bestaat een enkellaagse stof die de bescherming biedt om aan klasse 2 te voldoen, maar ook kunnen meerdere lagen voldoen aan klasse 2, dan moeten ze wel samen getest en gecertificeerd zijn.

Meer informatie over normering IEC 61482

Neem contact op

Doe het zelf
Onze gegevens

Unishore Bedrijfskleding B.V.
Handelsweg 6
1785AE Den Helder
KvK-nummer: 37071995
btw-nummer: NL803699086B01

Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.