Veiligheidshesjes voor kinderen; 4 redenen om ze als school aan te schaffen

01 juni 2018

Kinderen zijn speels en letten niet altijd goed op als ze buiten zijn. Ze steken onverwachts over of stappen even van de stoep als ze met een groepje op stap zijn. En omdat kinderen, als ze op de basisschool zitten vaak nog klein zijn, zeker in de lagere groepen, vallen ze niet op in het verkeer. Toch gaan scholen regelmatig met een groep op stap. Dan is het zaak om er als school voor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Goed opletten en voldoende begeleiding is een belangrijke voorwaarde. Maar ook een veiligheidshesje kan helpen. Wij geven 4 redenen waarom een basisschool veiligheidshesjes zou moeten aanschaffen.

1. Goed zichtbaar

Als je als leerkracht op stap gaat met je klas heb je eigenlijk altijd de hulp nodig van ouders die bereid zijn om mee te gaan. Je hebt tenslotte de verantwoordelijkheid over heel wat kinderen en je moet er niet aan denken dat er iets gebeurt. Een veiligheidshesje helpt ook. Je kunt ervoor kiezen dat alleen de leerkrachten en begeleiders dit dragen. Maar nog beter is het om alle kinderen van een kinderhesje te voorzien die zij kunnen dragen tijdens hun uitstapje. Als de hele groep een geel of oranje hesje aanheeft weet je zeker dat de groep zichtbaar is. De reflecterende striping zorgt ervoor dat de kinderen ook goed zichtbaar zijn tijdens regenachtige, donkere dagen.

2. Herkenbaarheid  

Als je met een klas of zelfs met een school op stap gaat, valt dat wel op. Zo’n grote groep met kinderen is voor veel mensen leuk om te zien. Maar uiteraard wil je wel dat iedereen bij elkaar blijft en dat er geen ongelukken gebeuren. Als alle kinderen een veiligheidshesje dragen ben je goed zichtbaar. Je ziet precies wie er bij de groep hoort, ook op afstand. Dat kan tijdens een schoolreisje naar een pretpark of een excursie naar de kinderboerderij bijzonder handig zijn. Maar het mes kan aan twee kanten snijden! Als je een veiligheidshesje laat bedrukken met bijvoorbeeld de naam en het logo van de school werk je ook nog aan je naamsbekendheid. De leerlingen kunnen deze ook dragen tijdens andere evenementen vanuit school. Draag de hesjes ook tijdens de Avondvierdaagse bijvoorbeeld!

3. Uniforme uitstraling

Een voordeel als de school de veiligheidsvesten aanschaft is dat iedereen gelijk is. Dat kan voor kinderen heel belangrijk zijn, want de meeste kinderen willen niet opvallen omdat ze anders zijn of andere kleren aan hebben. Met hetzelfde veiligheidshesje voorkom je dat als school.

4. Veiligheid  

Herkenbaarheid, zichtbaarheid en naamsbekendheid kunnen belangrijke redenen zijn om als school veiligheidshesjes aan te schaffen. Maar boven alles gaat het natuurlijk om de veiligheid van de kinderen! Jonge kinderen hebben niet altijd door bijvoorbeeld dat ze aan het verkeer deelnemen en dat eventjes van de stoep afgaan lelijk kan aflopen! Als de kinderen met wie je op stap gaat een veiligheidshesje dragen zijn ze al van verre zichtbaar. Andere deelnemers aan het verkeer kunnen op tijd anticiperen en hun snelheid minderen!

Genoeg redenen dus om als school veiligheidshesjes aan te schaffen. Je kunt er als school zelfs voor kiezen om ze te bedrukken met de naam en het telefoonnummer van de school of de leerkracht. Als er dan toch kinderen buiten de groep raken, is een belletje genoeg om de situatie op te lossen. Wil  je meer informatie over de verschillende soorten hesjes en de bedrukkingsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier voor informatie of een vrijblijvende offerte!

1 artikelen gevonden
Sorteer op Productnaam |Prijs
Overlay
  • Hoge zichtbaarheid
Ribbon Tip

Kids Safety Jacket 4725

€ 2,20 excl. BTW
€ 2,66 incl. BTW

Vragen?

Bel 0223 - 66 13 00
Of ga naar ons contactformulier

Waarom Unishore?

  • Persoonlijke- en snelle service
  • Keuze uit ruim 50.000 artikelen
  • Mogelijkheid achteraf betalen
  • Uitgebreid assortiment
  • Eigen borduurstudio

Klanttevredenheid

408 beoordelingen

Veilig bestellen

Thuiswinkel Waarborg    Ecommerce Europe

Betaalmethoden